Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів імені Т. Г. Шевченка

 Вітаю Вас  Гость | Группа "Гости"

Наша адреса:
Чернігівська обл.
Новгород-Сіверський р-н.
с. Жадове вул. Центральна, 28
Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів
імені Т. Г. Шевченка
телефон: 2-34-86
Ел. пошта:
Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів імені Т.Г.Шевченка
До 75 річниці Перемоги
 До 75 річниці Перемоги
Дистанційне навчання
 Дистанційне навчання
Меню сайту
Знайти на сайтi
Профiль
Субота
27.04.2024
10:10

                         
               
               
     
Статистика

Всього користувачів: 2517

Нових за місяць: 1

Нових за тиждень: 0

Нових вчора: 0

Нових сьогодні: 0


Статистика материалов:

Новин: 320
Фотографій: 4499
Коментарів: 20

Зараз на сайті: 1
Невідомих: 1
Користувачів сайту: 0


Міні-Чат
Погода
Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Сайти ЗЗСО району
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 

Головна » 2010 » Січень » 22 » ЗУСТРІЧ Співоча душа мого краю
14:05
ЗУСТРІЧ Співоча душа мого краю

     Пишається український народ милозвучними піснями, в яких джерельною водою струменять почуття радості, смутку, гумору, любові. Минають віки, змінюються покоління, а пісня залишається, через усі поневіряння проносить вона свої чари.
     Знати свій народ – це знати мамину пісню, що сіяла в душі дитини зернятка, котрі, зійшовши, виростали в добро, любов і ласку людини; це знати батьківську хату; це знати бабусину вишиванку, забуту і розтоптану жорстоким часом; це знати дідусеву казку про правду і кривду.  
     Україна – це милозвучна рідна мова, вишитий рушник, задушевна лірична пісня і крилатий танець. Щасливі ми, що народилися і живемо в Україні, в такому гарному селі – Жадове. Тут жили наші батьки, діди, прадіди, тут корінь українського народу. Любителів народного співу у нашому селі багато. А ось на літературно-музичне свято, яке присвячене пісням українського народу і, зокрема, тим пісням, які співалися в нашому славному селі Жадове, ми запросили найактивніших.
     До нас завітали Летяга Галина Іванівна, Марія Миколаївна Лисенко, Ткаченко Надія Федорівна, Марія Олексіївна Слабка і Курочка Валентина Михайлівна, Іван Петрович Полторацький, Юрій Олексійович Понамаренко.
     І полинула народна пісня зі сцени: весела й сумна, про кохання та зраду, і про тяжку долю, і про патріотизм. Почули ми як звучала пісня наших прабабусь. І вона зовсім відрізняється від нашої, сучасної пісні, вона бентежить душу, від неї серце крається і на очах з’являється сльоза.
     А потім була гра-змагання «Хто більше згадає народних пісень?». Хоча учні знають багато народних пісень, проте перемогу отримали гості. На те ж вони й майстри народного співу!
     Учні підготували для гостей музичний подарунок: міні-концерт. Для них звучали пісні, кружляв запальний український танець, відбулася жартівлива сценка «Фольклор».
     В цілому, свято пройшла успішно і цікаво. Ми сподіваємось, що в майбутньому ще будуть такі зустрічі, які збиратимуть людей не байдужих до народної пісні України.

Кореспондент  Тетяна Швед   

Переглядів: 1126 | Додав: Kostin21 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar