Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів імені Т. Г. Шевченка

 Вітаю Вас  Гость | Группа "Гости"

Наша адреса:
Чернігівська обл.
Новгород-Сіверський р-н.
с. Жадове вул. Центральна, 28
Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів
імені Т. Г. Шевченка
телефон: 2-34-86
Ел. пошта:
Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів імені Т.Г.Шевченка
До 75 річниці Перемоги
 До 75 річниці Перемоги
Дистанційне навчання
 Дистанційне навчання
Меню сайту
Знайти на сайтi
Профiль
Вівторок
19.03.2024
09:33

                         
               
               
     
Статистика

Всього користувачів: 2516

Нових за місяць: 0

Нових за тиждень: 0

Нових вчора: 0

Нових сьогодні: 0


Статистика материалов:

Новин: 320
Фотографій: 4499
Коментарів: 20

Зараз на сайті: 5
Невідомих: 5
Користувачів сайту: 0


Міні-Чат
Погода
Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Сайти ЗЗСО району
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 

Головна » 2017 » Березень » 24 » Шевченківські дні
13:00
Шевченківські дні

 

В історії назавжди залишаються імена, які з  гордістю  вимовляє, пам’ятає та шанує  людство. У перші березневі дні ми згадуємо великого сина нашого народу – Тараса Шевченка. Він став символом незнищенності українського люду. Його велика любов до кожного, до матері, до рідної України вчить, як треба жити на світі. Слава його зростає, шириться, перетинає кордони.

Уже за традицією в Жадівській  школі перші дні березня присвячені  величній постаті українського генія, співця покріпачених та знедолених – Т. Г. Шевченка. Наша школа носить його ім’я, тому традиційно проводимо різноманітні заходи, присвячені пам’яті Кобзаря. На засіданні учнівського самоврядування було прийнято рішення не зраджувати традицій.

Мас-медіа шкільного самоврядування випустила дві цікаві та змістовні стінгазети, а найкращими читцями поезій Шевченка визнано дев’ятикласників: Атрощенка Сергія та Лисенка Андрія.

Головним заходом Шевченківських днів стала інтелектуально-розважальна гра «Сторінками життєпису Кобзаря».

В інтересній розважальній формі до відома глядачів було донесено інформацію про життя та творчість Пророка. У першому турі глядачі мали змогу побувати на відомій грі «Поле чудес», від якої залишилися приємні враження. Другий тур усім запам’ятався майстерно підготовленим домашнім завданням: інсценізацією уривків за творами поета. Це не просто була розмова дійових осіб, а коротке дійство з музичним оформленням, танцями у сучасній інтерпретації.

 

 Таке виконання емоційніше впливає на сприймання побаченого. У третьому турі присутні спромоглися побувати на виставці картин художника і почути розповіді екскурсоводів про малярські роботи «Катерина» та «Циганка». Коли звертається увага на кожну деталь, переймаєшся долею героїнь. Бурхливі емоції вирували під час конкурсу «Склади слово». Учасники одягали на себе кубики з буквами, намагаючись якнайшвидше скласти слово.  

 

Захід супроводжували музичні паузи. Пролунала лірична пісня «Не на шовкових пелюшках» у виконані Кунштель Сніжани, порадувала Борщик Аліна запальним українським танком.

Новік Олександр устами Кобзаря примусив усіх задуматися, як же ми виконуємо  заповіт Шевченка. Завершальним акордом стали пісня «Україно моя» у виконанні дівчат: Андреевої Марії, Макотри Марини, Чернишової Світлани та танець дівчаток, який супроводжував її.

Ми думаємо, що проведення таких заходів сприятиме нашому світосприйманню, адже його твори актуальні й на сьогодні. Учімося жити, виконуючи заповіти Кобзаря, тоді буде в нашій країні і слава, і воля!

Підготували

лідери учнівського самоврядування

Шевкопляс Тетяна та

Зима Марина

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 821 | Додав: zhadovskazosh | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar