Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів імені Т. Г. Шевченка

 Вітаю Вас  Гость | Группа "Гости"

Наша адреса:
Чернігівська обл.
Новгород-Сіверський р-н.
с. Жадове вул. Центральна, 28
Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів
імені Т. Г. Шевченка
телефон: 2-34-86
Ел. пошта:
Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів імені Т.Г.Шевченка
До 75 річниці Перемоги
 До 75 річниці Перемоги
Дистанційне навчання
 Дистанційне навчання
Меню сайту
Знайти на сайтi
Профiль
Вівторок
19.03.2024
06:19

                         
               
               
     
Статистика

Всього користувачів: 2516

Нових за місяць: 0

Нових за тиждень: 0

Нових вчора: 0

Нових сьогодні: 0


Статистика материалов:

Новин: 320
Фотографій: 4499
Коментарів: 20

Зараз на сайті: 2
Невідомих: 2
Користувачів сайту: 0


Міні-Чат
Погода
Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Сайти ЗЗСО району
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 

Головна » 2009 » Листопад » 13 » Гість із неба
17:14
Гість із неба
     У нашого народу є чудові традиції: колядки та щедрівки, є і вечорниці. А є чудове свято - Святого Миколая.
Діточок він всіх згадає,
Їм дарунки посилає.
     Миколай-угодник – один з найулюбленіших народних святих, з іменем якого пов'язано безліч легенд та переказів. Купці, мореплавці та землепроходці бачили у святому Миколаєві свого охоронця та заступника. Миколая шанували в Україні, вважаючи його покровителем війська Запорізького. Ще за життя його називали батьком сиріт, бідних, знедолених. nullНародився він у місті Патарі, що в Південній Італії, біля 280 року.
Після смерті батьків, 17-річний Микола роздав усе своє майно бідним людям і вирушив до Палестини вклонитися святим місцям. Повернувшись, він став священиком. Відтоді Миколай допомагав усім, хто потребував його допомоги: зцілював хворих, рятував рибалок, запобігав стихійному лихові. Не зважаючи на високе становище в церкві, Миколай був людиною скромною, носив простий одяг, і в один раз на день, недосипав, віддаючи нічний час молитвам. У грудні 343 р. Миколай помер.

     Поховали його у соборному храмі міста Міри. У 1087 р. по Різдву Христовому мощі святителя були перенесені у м. Бар, що в Південній Італії. Це сталося після того, як іноземні варвари захопили місто Міри і спустошили його. 9 травня мощі перенесли в церкву Іоана Предтечі. Звідси і походить свято весняного Миколая. Отже, є два Миколаї: весняний та зимовий.
     Завітало це свято й до нашої школи. Підготували й провели його учні 8 класу для школярів молодших класів та гостей – малят з дитячого садочку.
     На початку свята дівчата Тищенко К., Таранжина О., Гапоненко В., Швед Т., Костіна А., Бурковець О. (за сумісництвом небесні зірки) читали вірші про життя Святого Миколая.
null
     Потім Святий Миколай (Воробей Є.) привітав дітлахів із святом і подарував їм казку у виконанні лялькового театру «Коза-дереза на новий лад».

А показували цю казочку члени гуртка «Світ моїх захоплень». Діти, особливо молодші школярі, із задоволен¬ням дивились дійство. Найбільше їм сподобалась Коза, бо вона зрозуміла, що брехати – дуже погана звичка, і змінилась на краще.

     Після казки Святий Миколай із своїм помічником Ангелом (Населевець Х.) роздавали подарунки, а Чортик (Ткаченко Д.) весь час намагався підсунути різочки. Всі весело сміялися, якщо хтось із дітей брав і подарунок Чортика.
     Після свята всі залишали актовий зал в гарному настрої.
null


Група мас-медіа
Переглядів: 1305 | Додав: Kostin21 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar