Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів імені Т. Г. Шевченка

 Вітаю Вас  Гость | Группа "Гости"

Наша адреса:
Чернігівська обл.
Новгород-Сіверський р-н.
с. Жадове вул. Центральна, 28
Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів
імені Т. Г. Шевченка
телефон: 2-34-86
Ел. пошта:
Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів імені Т.Г.Шевченка
До 75 річниці Перемоги
 До 75 річниці Перемоги
Дистанційне навчання
 Дистанційне навчання
Меню сайту
Знайти на сайтi
Профiль
Вівторок
19.03.2024
12:42

                         
               
               
     
Статистика

Всього користувачів: 2516

Нових за місяць: 0

Нових за тиждень: 0

Нових вчора: 0

Нових сьогодні: 0


Статистика материалов:

Новин: 320
Фотографій: 4499
Коментарів: 20

Зараз на сайті: 7
Невідомих: 7
Користувачів сайту: 0


Міні-Чат
Погода
Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Сайти ЗЗСО району
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 

Головна » 2011 » Березень » 2 » суд над сигаретою
16:17
суд над сигаретою
Життя людей – то наче свічки,
Які горять в нічній пітьмі.
Течуть, неначе воску річки,
Кудись змарновані роки.
Та ми живемо життям своїм,
Марнуючи за миттю мить.
Ніхто не думає над тим,
Ще скільки свічечці горіть.

У нашій школі традиційно відбувається вечір старшокласників. Участь у якому приймають 9, 10 та 11 класи. 9 клас провів вечір старшокласників у вигляді гри «Відгадай мелодію». Ми ж, десятикласники, вирішили провести вечір нетрадиційно, зробити цей захід не розважальним, а повчальним. Саме у цей час у нашій школі проходив тиждень «Здорового способу життя» і це наштовхнуло нас взяти подібну тему для вечора. Хотілося, щоб наші однолітки провели відпочинок з користю для себе.
Від самого народження ми маємо неоціненний скарб – здоров’я, але чи завжди його бережемо? Утішно бачити, як збільшується тривалість життя людей. Але є ж фактори, що негативно впливають на здоров’я, і один з них – паління. Недарма приказка говорить: «Курити – здоров’ю шкодити» . У курця, якщо він викурює сигарету, настає гостре отруєння організму. Людина відчуває нудоту, запаморочення, пізніше – тремтіння в руках, посилене серцебиття». «Усе це було зі мною, – скаже запеклий курець, – але тепер я звик.» Це жорстока помилка. Медицина установила, що пристосовуються до дії сигарети лише окремі органи. На кровоносні судини, ендокринну систему перша цигарка робить такий же шкідливий вплив, як і десята. Так що аргумент курця неспроможний. Хочеш жити довго – не торкайся до сигарети. А ось дехто з хлопців нашої школи не хоче жити за таким девізом. І тому нам спало на думку спробувати показати їм, яку велику шкоду здоров’ю приносить паління. Їх же теж запросили до участі.
Учень 10 класу Ткаченко Денис в Інтернеті знайшов дуже цікавий захід: «Суд над сигаретою». Нам сподобався сценарій, тому не гаючи часу, ми розпочали підготовку. Переробили сценарій по-своєму, зробили декорації, розподілили ролі та виготовили з паперу сигарету.
На захід прийшли всі запрошені.
У ході театралізованої вистави процесу суду глядачі мусили думати разом з присяжними: винна сигарета в отруєнні людського організму чи ні? Можливо, винна сама людина? На це весь час націлював адвокат сигарети, намагаючись довести, що курець – не тільки жертва реклами сигарет, а прямий співучасник отруєння свого організму. Прокурор, навпаки, мотивувала вину сигарети. Опираючись на покази свідків: лікаря, двірника, начальника пожежної охорони, наводячи приклади з місцевих випадків та керуючись науковими доказами, вона впевнено доводила вину підсудної. І в заключному виступі була невблаганна й сувора: «Шановний суд! Паління тютюну – одна зі шкідливих звичок, і боротися з нею треба як із соціальним злом. Проблема не з легких, часом важко переконати людину, що сигарета не така безневинна річ, якою здається на перший погляд. До яких тільки хитрощів не вдавалася сигарета: прикрашала свої пачки яскравими зображеннями, додавала ароматизатори диму, вводила в оману людей, доводячи, що сигарети з фільтром не шкідливі тощо. Керуючись турботою про благо кожної людини, я прошу суд суворо покарати підсудну: привселюдно розірвати її і викинути на смітник.»
Присяжні визнали сигарету винною. Вирок був приведений до виконання.
Після вистави ведучі запросили всіх глядачів, у кого є сигарки взяти участь в акції «Ми – не шкодимо здоров’ю» і обміняти їх на цукерки. Бажаючих узяти участь у цій акції було чимало, а ось курців, слава Богу, небагато. Вони виявились не жадібними і поділились з друзями сигаретами для обміну. Усі вилучені сигарети було розірвано привселюдно.
І наостанок хочеться повторити слова голови суду: «Велике зло приносить паління, дослухаємося ж до голосу правосуддя і розсудливості. Кинемо в багаття те, що дотепер є примхою, іменованою тютюновими виробами».

Переглядів: 1387 | Додав: Kostin21 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar