Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів імені Т. Г. Шевченка

 Вітаю Вас  Гость | Группа "Гости"

Наша адреса:
Чернігівська обл.
Новгород-Сіверський р-н.
с. Жадове вул. Центральна, 28
Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів
імені Т. Г. Шевченка
телефон: 2-34-86
Ел. пошта:
Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів імені Т.Г.Шевченка
До 75 річниці Перемоги
 До 75 річниці Перемоги
Дистанційне навчання
 Дистанційне навчання
Меню сайту
Знайти на сайтi
Профiль
Вівторок
19.03.2024
08:22

                         
               
               
     
Статистика

Всього користувачів: 2516

Нових за місяць: 0

Нових за тиждень: 0

Нових вчора: 0

Нових сьогодні: 0


Статистика материалов:

Новин: 320
Фотографій: 4499
Коментарів: 20

Зараз на сайті: 3
Невідомих: 3
Користувачів сайту: 0


Міні-Чат
Погода
Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Сайти ЗЗСО району
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 

Головна » 2019 » Лютий » 20 » Виховна робота
09:57
Виховна робота

Напередодні 30-ої річниці виведення військ колишнього Радянського Союзу з Республіки Афганістан в актовій залі Жадівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  імені Т.Г.Шевченка відбулася зустріч з учасниками цієї майже десятирічної війни.

Керівник Семенівського районного відділення української спілки воїнів Афганістану,  полковник запасу,  Мхітарян  Сейран   Герасимович розповів про свій військовий  шлях від рядового до офіцера.  Спочатку була служба  в складі групи радянських військ у Німецькій Демократичній Республіці, а в  1980-1981 командував розрахунком мінометної батареї, що дислокувалася  на афганській землі. Після закінчення Ульяновського вищого танкового командного училища  продовжив службу в Афганістані. Брав участь у виконанні бойових завдань, керував танковою ротою. Сейран Герасимович повідомив присутніх про роботу організації по військово-патріотичному вихованню молоді, про  участь афганців у  військових подіях на Сході України від самого їх початку і до наших днів.

Учасник бойових дій, нині полковник запасу, а в 1985-1987 роках  старший лейтенант Сокол Василь Іванович керував підрозділом по розмінуванню доріг та прилеглої території між тунелем Баграм та Джелалабадом, що недалеко від кордону з Пакистаном. Приходилося працювати в умовах жаркого клімату і частих обстрілів, знешкоджувати міни виробництва різних країн, які постачали їх моджахедам. Розмінування  проводили за допомогою броньованих машин,  спеціально навчених собак та міношукачів. А найчастіше використовували  звичайний збірний щуп.

Заступник голови Семенівського відділення УСВА Салімон Віталій Васильович доставляв для військових частин такі потрібні вантажі  до міста Шінданд на своєму ЗІЛ-130  у складі 126 окремого автомобільного батальйону. Розповів також про те, як швидко мужніють хлопці під час служби, про свого побратима-жадівця Полторацького Івана Павловича, про той суворий край і небезпечні дороги. Учням було цікаво побачити світлини, які розповідають про ті далекі 80-ті роки. Віталій Васильович також поділився своїми враженнями від мистецько-волонтерського заходу «Перша кобза Чернігівщини – захисникам Луганщини», учасником якого він був. Хвилиною мовчання вшанували  загиблих та нашого земляка – прикордонника Мотору Миколу Борисовича.

Виступаючі були єдині в думці, що всі військові конфлікти забирають  саме дороге – це життя людей і потрібно прикладати всі зусилля для уникнення або припинення  цих збройних протистоянь. Силами учнів школи для присутніх і гостей був даний невеличкий концерт.

 

Олександр Марущенко,

заступник директора школи з виховної роботи

 

Переглядів: 489 | Додав: zhadovskazosh | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar