Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів імені Т. Г. Шевченка

 Вітаю Вас  Гость | Группа "Гости"

Наша адреса:
Чернігівська обл.
Новгород-Сіверський р-н.
с. Жадове вул. Центральна, 28
Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів
імені Т. Г. Шевченка
телефон: 2-34-86
Ел. пошта:
Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів імені Т.Г.Шевченка
До 75 річниці Перемоги
 До 75 річниці Перемоги
Дистанційне навчання
 Дистанційне навчання
Меню сайту
Знайти на сайтi
Профiль
Субота
27.04.2024
08:08

                         
               
               
     
Статистика

Всього користувачів: 2517

Нових за місяць: 1

Нових за тиждень: 0

Нових вчора: 0

Нових сьогодні: 0


Статистика материалов:

Новин: 320
Фотографій: 4499
Коментарів: 20

Зараз на сайті: 1
Невідомих: 1
Користувачів сайту: 0


Міні-Чат
Погода
Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Сайти ЗЗСО району
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 

Головна » 2012 » Листопад » 15 » Відповідати найвищим освітнім стандартам
14:09
Відповідати найвищим освітнім стандартам

Жадівська загальноосвіт­ня школа І-ІІІ ступенів є одним з опорних навчаль­них закладів району, в яко­му навчаються 167 учнів. 26 з них підвозять шкільним автобусом на навчання із Довжина, 52-з Жадове-1. В школі працює творчий педагогічний колектив, на­вчається багато талановитих учнів. Як розповіла ди­ректор школи Любов Ми­хайлівна Сенченко, в мину­лому навчальному році із 13 випускників двоє отри­мали золоті медалі. Шість випускників вступили до вищих навчальних зак­ладів. Зараз в одинадцято­му класі навчаються 22 учні, в перший прийшло тільки шість діточок.

Оскільки Жадове не вхо­дить до зони посиленого радіологічного контролю, харчування більшості учнів тут здійснюється за раху­нок батьків, а на харчування учнів 1-4 класів кошти надходять з бюджету. Час­тину овочів та фруктів виро­щують на шкільній присадибній ділянці. Триповерхове приміщення Жадівської школи, збудоване на­прикінці 70-х років XX сто­ліття, є найбільшим в рай­оні. Довгий термін експлуатації приміщення робить нагальним проведення тут капітального ремонту. Вже розроблено проектно-кош­торисну документацію на заміну віконних блоків та реконструкцію системи опалення, даний об'єкт включений до середньо-строкової програми роз­витку Чернігівщини до 2015 року, тож будемо сподіва­тися, що в найближчі роки на це будуть виділені кош­ти.


В сфері спорту візитною карткою школи стало серй­озне захоплення учнів на­стільним тенісом, гуристсько-спортивною роботою. Лідером школярів а цьому напрямі е вчитель історії та географи Ю.П.Ніщимний, якого дуже поважають учні. Крім тенісу, тут захоплюють­ся футболом, грають у во­лейбол. Весною цього року на районному турнірі з настільного тенісу на призи газети «Життя Семенівщини» збірна Жадївської школи не залишила жодних шансів суперни­кам. в школі хочуть, щоб в наступному році на змаган­нях конкуренція була більш серйозною, закликають молодь з інших шкіл більше уваги приділяти цьому та іншим видам спорту. Нещодавно в школі почали працювати два мо­лоді вчителі фізкультури – подружжя Ложкових, тож думається, що рівень спортивної підготовки учнів стане ще вищим.


В школі навчається бага­то обдарованих дітей. Одна з них – учениця одинадця­того класу Крістіна Населевець. Декілька місяців тому вона як переможець обласного конкурсу «Оби­рай життя Школа проти Сніду» відпочивала у міжнародному центрі «Ар­тек». А підштовхнула Крістіну до захоплення ху­дожнім мистецтвом, орігамі, рукоділлям її вчитель Людмила Олексіївна Мото­ра, яка і зараз допомагає талановитій дівчинці. З «Ар­теку» Крістіна привезла нові творчі ідеї, а також гарні спогади про чудовий і змістовний відпочинок. І, що не менш важливо, по­знайомилася з однолітка­ми з різних регіонів Украї­ни, з багатьма з яких і нині підтримує зв'язок. Ще одна гордість школи – справжня музейна кімната, експонати до якої зби­рало не одне покоління учнів. Тут і велика колекція предметів народного побуту кінця XIX – початку XX ст., і одяг, і вишивка... В му­зейній кімнаті зберігаєть­ся бюст Тараса Шевченка робота випускника школи, а нині відомого українсько­го скульптора Віктора Ро­мановича Липовки. Тут проводять різні виховні за­ходи для учнів, збирають­ся методичні об'єднання вчителів.


В Жадівській школі істо­рія крокує поруч із сучасні­стю. Поруч з музейною кімнатою знаходиться мультимедійний клас, куди нещодавно згідно з відпо­відною обласною програ­мою встановили нове об­ладнання – комп'ютерний проектор, мультимедійну дошку. Тепер за допомо­гою цих пристроїв, а також ноутбука можна будь-який урок зробити більш ціка­вим та змістовним. Вчитель інформатики Володи­мир Іванович Костін вже проводив тут уроки. Вста­новлено в школі і профорі­єнтаційний термінал цент­ру зайнятості «Навчайся і працюй в Україні». Звичай­но, в школі мріють про високошвидкісний інтернет, але поки що для цього немає технічних можливо­стей ліній зв'язку.

Одним із завдань освіт­ньої реформи є завдання зробити опорні школи –чи то в місті, чи в сільській місцевості – сучасними на­вчальними закладами, в яких би учні могли оволоді­вати знаннями, використо­вуючи кращі освітні техно­логії. Побувавши в Жа­дівській школі, можна з упевненістю сказати, що вже сьогодні це один із кращих навчальних закладів району. А якщо буде зроблено капітальний ре­монт, навчальний заклад буде в повній мірі відповідати найвищим стандар­там.

Е. АСМАКОВСЬКИЙ.

Стаття з газети ,,Життя Семенівщини"

Переглядів: 1126 | Додав: Kostin21 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar