Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів імені Т. Г. Шевченка

 Вітаю Вас  Гость | Группа "Гости"

Наша адреса:
Чернігівська обл.
Новгород-Сіверський р-н.
с. Жадове вул. Центральна, 28
Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів
імені Т. Г. Шевченка
телефон: 2-34-86
Ел. пошта:
Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів імені Т.Г.Шевченка
До 75 річниці Перемоги
 До 75 річниці Перемоги
Дистанційне навчання
 Дистанційне навчання
Меню сайту
Знайти на сайтi
Профiль
Вівторок
19.03.2024
09:44

                         
               
               
     
Статистика

Всього користувачів: 2516

Нових за місяць: 0

Нових за тиждень: 0

Нових вчора: 0

Нових сьогодні: 0


Статистика материалов:

Новин: 320
Фотографій: 4499
Коментарів: 20

Зараз на сайті: 1
Невідомих: 1
Користувачів сайту: 0


Міні-Чат
Погода
Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Сайти ЗЗСО району
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 

Головна » 2012 » Червень » 23 » Волонтер – звучить гордо
12:50
Волонтер – звучить гордо

Проблема виховання у підростаючого покоління доброти, співчуття, вміння прийти на допомогу тим, хто її потребує, наразі є дуже актуальною. У сучасному жорстокому світі нелегко не розгубити людяності, душевної щедрості, теплоти сердець.

Одним із пріоритетних напрямів діяльності органу самоврядування Жадівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Семенівського району є мала ініціативна група «Волонтер», заснована в 2008 році. Як і всі волонтери, наші школярі теж пропагують діяльність добровольців, які несуть у світ добро. Члени групи здійснюють роботу за напрямками: «Я і людина», «Я  і суспільство», «Я і природа». У рамках цих напрямів шкільні волонтери намагаються хоч трішки допомогти тим, хто поруч: друзям, які потрапили в біду, дітям-івалідам, які проживають в нашому селі і не можуть відвідувати школу, ветеранам війни. Зусиллями волонтерів школи постійно підтримуються у належному стані Меморіал Слави, Братська могила та центр села.

Нещодавно на базі школи проходив семінар педагогів-організоторів та заступників з виховної роботи. Школа зустріла гостей зеленими коридорами та ошатними класами. Присутні побували на екскурсії у шкільній світлиці-музеї, потім ознайомилися   з роботою органу самоврядування. Мала ініціативна група «Волонтер» презентувала результати своєї роботи. Актив групи представив на розсуд гостей та представників 5-9 класів майстер-клас «Організація волонтерського руху».  

Продовженням представлення своєї роботи став наступний етап: засідання групи «Волонтер» в інтелектуальній кав’ярні.

У залі панувала затишна, домашня атмосфера: гості та волонтери сиділи за столиками, прикрашеними квітами, виготовленими власноруч дітьми. Засідання розпочалося тренінгом для активу групи «Волонтер» «Знайомство із собою», де школярі задумались над тим, ким вони є у суспільстві. На розсуд гостей та школярів були представлені різні проблемні ситуації, ігри. Учні збагатилися відомостями про волонтерський рух у світі та його значенням для суспільства. Зі сцени лунали майстерно виконані дівчатами мелодійні, проникливі, задушевні пісні про добро, котрі не залишили нікого байдужим. Родзинкою свята став український танок «Віночок», підготовлений учителькою фізвиховання  Ложковою В.В. Святкову атмосферу підтримали офіціанти, які пригостили відвідувачів кав’ярні чашкою чаю та печивом із цукерками.

Завершилося дійство тим, що актив групи «Волонтер» поділився планами на майбутнє.

Проведений захід вкотре примусив задуматися, ким кожний із нас є в цьому світі. Призначення особистості – бути Людиною, нести добро та радість тим, хто нас оточує, адже гарні вчинки та справи повернуться сторицею.

Президент президентсько-юнацької республіки Гапоненко Галина


Сценарій

Переглядів: 1432 | Додав: Kostin21 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar