Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів імені Т. Г. Шевченка

 Вітаю Вас  Гость | Группа "Гости"

Наша адреса:
Чернігівська обл.
Новгород-Сіверський р-н.
с. Жадове вул. Центральна, 28
Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів
імені Т. Г. Шевченка
телефон: 2-34-86
Ел. пошта:
Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів імені Т.Г.Шевченка
До 75 річниці Перемоги
 До 75 річниці Перемоги
Дистанційне навчання
 Дистанційне навчання
Меню сайту
Знайти на сайтi
Профiль
Вівторок
19.03.2024
12:37

                         
               
               
     
Статистика

Всього користувачів: 2516

Нових за місяць: 0

Нових за тиждень: 0

Нових вчора: 0

Нових сьогодні: 0


Статистика материалов:

Новин: 320
Фотографій: 4499
Коментарів: 20

Зараз на сайті: 5
Невідомих: 5
Користувачів сайту: 0


Міні-Чат
Погода
Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Сайти ЗЗСО району
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 

Головна » 2018 » Червень » 4 » Патріотичне виховання
09:21
Патріотичне виховання

16 травня  2018 року  на базі дитячого табору «Юний турист» с.Количівка Чернігівського району завершився ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Наш рій «Нащадки козаків» із села Жадове потрапив туди як переможець районних змагань у селі Залізний Міст, де змагався з командами Семенівської ОТГ, і показав гарний результат, а семе ІІ місце.  На обласні змагання «Джури» прибуло 36 роїв з 16 районів, 16 ОТГ та 4 міст області (390 дітей). Ми розмістили свій табір поряд  із нашими побратимами – роєм «Єдність» із Семенівської ОТГ. Таборувалися юні патріоти з 12 по 16 травня. Приїхавши туди, усі розмістилися у наметах-куренях. Кожен рій намагався передати колорит рідного краю, показати якусь родзинку, створити затишок. У нас курені називались так, як кутки села («Суботівський», «Макашинський», «Старожадівський»  тощо). Затишок поселення створили тин, бабусині горщиками, силует жадівського козака та українські прапорці.

Усього за п’ять днів наша команда пройшла 9 етапів залікових і 2 обов’язкових, у результаті набрала 95,5 балів і посіла почесне 4 місце. Хочеться відзначити, що наша команда протягом двох днів була на першому місці, на третій день –  на другому. Такий результатом нашого рою тримав у напрузі суперників.

Проте на четвертий  день у результаті жеребкування на перетягування линви нам випала доля змагатися з  однією з найсильніших команд області, яка перетягла всіх своїх конкурентів і стала переможцем. Хоч як не старались наші «Нащадки», але рій «Молодь України» Городнянського району смикнули їх, як ріпку в казці.

Гарно було організовано весь процес життя в таборі. Змагання переплітались з майстер-класами, зустрічами з бійцями АТО, вечірніми етнодискотеками.

Дуже добре, що «Джура» перестає бути саме грою, а перетворюється в молодіжний рух.  Видно було, що дітям  подобається, хоч і стомлювались надвечір, але задоволені й щасливі йшли на вечерю, сідали в коло й ділилися враженнями. Діти прожили ці п’ять днів, як сім’я, підтримували один одного, жартували. Незабутніми були зустрічі біля вечірнього вогнища, перегляд прекрасних виступів художніх номерів учасників «У колі друзів». Під час перебування в таборі джуристи отримали задоволення від нових знайомств, вражень, емоцій та спортивних ігор у вільний час.

Останнього дня відбулося нагородження переможців. Отримавши дипломи за вагомі результати,  ми зібрали табір і вирушили в дорогу додому.

Наша подорож була б неможливою без підтримки батьків, учителів, місцевого самоврядування, Машівської, Чорнорізької, Погорільської шкіл, гімназії. А ініціатором та натхненником, палким уболівальником була начальник відділу освіти Олена Вікторівна Кресс. А директор школи Любов Михайлівна Сенченко дуже вірила у своїх вихованців та їхні результати, щодня коментуючи фото та підтримуючи рій у Facebook. Сподіваємось, що ми виправдали їхні надії та сподівання.

Ця гра має велике значення для молоді. «Сокіл» («Джура») загартовує характер та підтримує дух патріотизму. Вона відкриває нові здібності, об'єднує та навчає роботі в команді. А це дуже важливо для молодого покоління України. Минуть роки, і в пам’яті теперішніх школярів, я впевнена, залишаться ці найприємніші спогади про «Джуру».

Вчитель біології Сенченко Т.В.

 

Переглядів: 906 | Додав: zhadovskazosh | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar