Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів імені Т. Г. Шевченка

 Вітаю Вас  Гость | Группа "Гости"

Наша адреса:
Чернігівська обл.
Новгород-Сіверський р-н.
с. Жадове вул. Центральна, 28
Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів
імені Т. Г. Шевченка
телефон: 2-34-86
Ел. пошта:
Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів імені Т.Г.Шевченка
До 75 річниці Перемоги
 До 75 річниці Перемоги
Дистанційне навчання
 Дистанційне навчання
Меню сайту
Знайти на сайтi
Профiль
Вівторок
19.03.2024
04:41

                         
               
               
     
Статистика

Всього користувачів: 2516

Нових за місяць: 0

Нових за тиждень: 0

Нових вчора: 0

Нових сьогодні: 0


Статистика материалов:

Новин: 320
Фотографій: 4499
Коментарів: 20

Зараз на сайті: 5
Невідомих: 5
Користувачів сайту: 0


Міні-Чат
Погода
Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Сайти ЗЗСО району
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 

Головна » 2016 » Січень » 5 » День Святого Миколая в Жадівській ЗОШ
18:11
День Святого Миколая в Жадівській ЗОШ

     Напередодні  Дня Святого Миколая в Жадівській ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Т.Г.Шевченка відбулося театралізоване дійство. Програма складалася з трьох частин, кожна з яких була по-своєму значима.

     У першій глядачі мали змогу згадати давні традиції нашого народу, зокрема, що в минулі часи українських діток вітав не Дід Мороз, а Святий Миколай-Чудотворець. Восьмикласники, перевтілившись у героїв свята, завели школярів, учителів, батьків у гості до гарної казки. Добрі янголи легким танком та помахами повітряних крилець налаштували дітвору на позитивне сприймання дива. І воно не забарилося.

      Із небес спустився Миколай, привітав усіх із святами, побажав миру в країні та Божої благодаті в душах. Добро завжди перемагає зло, так і в цій казці: як би Чорти не веселилися,  не танцювали, не спокушали дітей на погані вчинки, не переконували Святого нагородити неслухів різочками, Миколай подарував усім коротеньку п’єсу «За двома зайцями» за мотивами твору М.П.Старицького.

     Подивившись другу частину свята, найвлучнішу оцінку дав учитель фізкультури. Він сказав: "Навіщо в Чернігів їхати до драмтеатру, коли в Жадові можна побачити такий гарний спектакль і  з насолодою подивитись на гру юних шкільних акторів».

     І справді, Голохвастов (Кірдан М.) був неперевершеним, хизувався перед глядачами своєю вродою, на його думку, розумом та мовою. А Полторацька О. (Проня Прокопівна) вдало зіграла роль чванливої, егоїстичної, невихованої панночки. Заради справедливості потрібно сказати, що глядачам дуже сподобався подарунок Миколая, адже всі артисти (одинадцятикласники) втілились у роль і зіграли чудово.

     Після виступу дітей відбулася зустріч із головою сільської ради Помозком С.П. У жовтні місяці він попросив школярів допомогти провести зустріч із представником Німеччини, показавши спортивні справи села. І ось тепер, коли Сергій Петрович побував з відповідним візитом у Німеччині, він прийшов поділитися враженнями від побаченого.

     Перші його слова були такі: «У Європі люди справді живуть чудово, і не для показу, а завжди так живуть». Послухавши його, ми зрозуміли: щоб гарно жити в своїй державі, треба любити свою країну всім жителям без винятку, працювати на совість, думати, як зробити, щоб усім було добре(а не як зробити, щоб було мені добре). Треба вчитись жити економно. Але й правителям держави не можна забувати про свій народ. Наприклад, держава заохочує своїх громадян виробляти альтернативну електроенергію (ставити сонячні батареї), купуючи у  бажаючих вдвічі дорожче, ніж продає населенню.

     Отже, захід видався насиченим, цікавим, змістовним. Глядачі отримали задоволення від споглядання вистав та  дізналися багато цікавого про життя в Європі.

Переглядів: 1164 | Додав: Kostin21 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar