Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів імені Т. Г. Шевченка

 Вітаю Вас  Гость | Группа "Гости"

Наша адреса:
Чернігівська обл.
Новгород-Сіверський р-н.
с. Жадове вул. Центральна, 28
Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів
імені Т. Г. Шевченка
телефон: 2-34-86
Ел. пошта:
Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів імені Т.Г.Шевченка
До 75 річниці Перемоги
 До 75 річниці Перемоги
Дистанційне навчання
 Дистанційне навчання
Меню сайту
Знайти на сайтi
Профiль
Вівторок
19.03.2024
06:04

                         
               
               
     
Статистика

Всього користувачів: 2516

Нових за місяць: 0

Нових за тиждень: 0

Нових вчора: 0

Нових сьогодні: 0


Статистика материалов:

Новин: 320
Фотографій: 4499
Коментарів: 20

Зараз на сайті: 3
Невідомих: 3
Користувачів сайту: 0


Міні-Чат
Погода
Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Сайти ЗЗСО району
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 

Головна » 2012 » Січень » 29 » АКЦІЯ «Збережи ялинку, не рубай її»
23:31
АКЦІЯ «Збережи ялинку, не рубай її»
     Упродовж багатьох віків людина вважала себе «вінцем природи» і робила з нею все, що заманеться. Аж поки над нашою планетою не нависла примара глобальної екологічної катастрофи. Тепер ми схамену-лися і хочемо повернутися назад, до рівноправних стосунків із флорою та фауною. Але позбутися давніх звичок не так просто. Вихід один — виховувати нові екологічно свідомі покоління.
     В Україні протягом багатьох років проводиться акція «Не рубай ялинку!», спрямована на збереження зеленого багатства України – хвойних лісів.

Акція покликана не тільки попереджувати незаконного вирубування хвойних дерев, а й на формування громадської думки про «ялинкову» проблему шляхом пропаганди заміни ялинок та сосен композиціями з гілок хвойних дерев, що дозволить значно скоротити попит на живі дерева, збереже життя багатьом лісовим красуням, на вирощування яких необхідно багато років і чималі кошти.
     Традиційним є проведення акції «Не рубай ялин-ку, збережи її!», і в нашій школі, основна ідея якої – замінити ялинку зимовою композицією, що створить атмосферу новорічного свята і збереже життя зеленої красуні, адже збереження новорічних традицій не повинно шкодити природі.
     Справді, не обов’язково вирубувати дерево, адже помешкання можна прикрасити ялинковими гілками або поставити штучну ялинку.
     Проведення акції в нашій школі теж має свою історію. Конкурс із створення новорічних композицій вперше було проведено в грудні 2006 року. Щоразу ця акція набуває масштабності, до неї залучаєть¬ся все більша кількість людей, яким не байдужа доля красунь-ялинок. І щороку учні дивують своєю творчістю: використовуючи фантазію та різноманітні техніки і матеріали. 
    У цьому році наші учениці Ушеніна Альона та Безручко Оксана були учасниками «Майстер-класу»,
організованого районним Будинком творчості та Чернігівською станцією-юннатів. Дівчатам дуже сподобався захід, і, під враженням побаченого, вони показали свій «Майстер-клас». А сама Ушеніна Альона створила чотири ялинки різних розмірів (на зразок російських «Матрешек»), дуже привабливо їх оздобивши.  
     Перший клас представив на розсуд глядачів ялинку з картону та моху, прикрасивши її «сніжком» - білою стрічкою. Гарно виглядає на стіні класу й «Новорічний букет».
     Кімнату другокласників прикрашає композиція «Царівна-ялинка». Підтримавши ініціативу дівчат, які були на майстер-класі, учні 5-11 класів створили цілий ялинковий парк.

Давши волю фантазії, діти виготовляли ялинки із різних матеріалів та використовували різноманітні техніки. Знадобилися для новорічних красунь картон та папір, пінопласт, тканини, фольга, ялинкова мішура, пір’я, цукерки. Учні працювали, як колективно, так і особисто. Конкурсна комісія вирішила не розподіляти місця, а відзначити всі композиції, бо в кожній роботі відчувалися старанність, доброта, турбота про живу ялинку. Віяло теплом від новорічної ялинки шестикласників «Бабусина казка». Вони зробили і ялиновий гайок, використавши техніку орігами.
     
Дуже добре, що й хлопці не стояли осторонь. Так семикласники Зима А., Ушенін А., Деденко І. запропонували нашій увазі свій новорічний букет.
«Новорічна феєрія» дев’ятикласників нагадала всім про символи нашої країни.
     Не хитрі, але дуже яскраві ялинки вийшли в п’ятикласників. Дуже добре, що виготовлені композиції використовувались для оформлення класів, коридорів, актового залу. Десятикласники запропонували нашій увазі буклети про ялинки в горщиках і розповсюдили їх по школі. 5 та 9 класи виготовили плакати за допомогою комп’ютерної графіки. Мала ініціативна група: «Зелений патруль» виготовили листівку-заклик, щодо збереження ялинок. А учениця 11 класу склала «Пісню на новий лад».
     В цілому, акція пройшла успішно і цікаво. 
     

     Ця акція має право на життя. Ми сподіваємось, що в майбутньому нам вдасться залучити до неї ще більшу кількість людей, не байдужих до збереження природних багатств України.


Кореспондент:
Черняк Аліна

Переглядів: 9371 | Додав: Kostin21 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar