Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів імені Т. Г. Шевченка

 Вітаю Вас  Гость | Группа "Гости"

Наша адреса:
Чернігівська обл.
Новгород-Сіверський р-н.
с. Жадове вул. Центральна, 28
Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів
імені Т. Г. Шевченка
телефон: 2-34-86
Ел. пошта:
Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів імені Т.Г.Шевченка
До 75 річниці Перемоги
 До 75 річниці Перемоги
Дистанційне навчання
 Дистанційне навчання
Меню сайту
Знайти на сайтi
Профiль
Четвер
28.03.2024
13:14

                         
               
               
     
Статистика

Всього користувачів: 2516

Нових за місяць: 0

Нових за тиждень: 0

Нових вчора: 0

Нових сьогодні: 0


Статистика материалов:

Новин: 320
Фотографій: 4499
Коментарів: 20

Зараз на сайті: 1
Невідомих: 1
Користувачів сайту: 0


Міні-Чат
Погода
Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Сайти ЗЗСО району
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 

Головна » 2017 » Листопад » 9 » З нагоди Дня працівників освіти
11:00
З нагоди Дня працівників освіти

Напередодні дня працівників освіти, 30 вересня 2017 року, колектив школи відвідав колишню  гетьманську столицю. Гідом був учитель фізичного виховання Ложковий Сергій Володимирович, який  здобував педагогічну освіту Глухові та Кролевці і добре знає ці міста. Побували біля центрального корпусу (колишній учительський інститут) Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка. У свій час у цьому навчальному закладі навчалися: український письменник і педагог Степан Васильченко, український політичний діяч І.С.Паливода, засновник академічної капели «Думка» Н.Городовенко, письменники О.Палажченко, П.Ключина, О.Столбін, академіки С.Шаповаленко і Ф.Овчаренко та інші відомі діячі науки і культури. До речі, не випадково  тут ми зустріли випускників нашої школи, які здобувають освіту у цьому виші. Зима Марина допомогла нам побувати у найбільш цікавих місцях.  Сфотографуватися біля пам’ятника молодому Тарасові Шевченку, який подорожуючи по Україні, тричі побував у цьому місті (лютий 1844 року, квітень 1845 року, серпень 1859 року). Всіх вразив внутрішній розпис Спасо-Преображенської церкви, пам’ятки архітектури національного значення. У центральному парку знаходяться пам’ятники М.Березовському і Д.Бортнянському – видатним діячам світової музичної культури, реформаторам хорового церковного співу, композиторам XVIII століття, які народилися і одержали початкову освіту в співацькій школі цього міста.

У Кролевці нам пощастило ще більше. Якраз тут проходив  Міжнародний літературно-мистецький фестиваль «Кролевецькі рушники». На  виставці виробів декоративно-ужиткового мистецтва майстрів України ми придбали собі вишиванки, вироби з деревини та сувеніри. Найцікавішим був концерт, який проходив у районному будинку культури. Ми побачили виступи творчих колективів з Києва, Полтави, Шостки, Сум. Були вражені виступом дитячого танцювального коллективу з Чернігова.

      Під вечір відвідали чудо природи, ботанічну пам'ятку загальнодержавного значення, якій більше двох століть – це «Яблуня-колонія». Вона має   здатність до самостійного вкорінення гілками. Займає площу біля 10 соток. Для підтримки районної станції юних натуралістів колектив працівників школи зробив грошовий внесок.

      Насамкінець, хочеться подякувати водію шкільного автобуса Шевкоплясу Юрію Миколайовичу за безпечну мандрівку, директору школи Сенченко Любов Михайлівні, голові профспілкової організації Полторацькій Олені Миколаївні, вчителю фізичного виховання Ложковому Сергію Володимировичу, заступнику директора школи Швед Олександрі Миколаївні за організацію та підтримку цієї цікавої екскурсії.

 

 Заступник директора школи

 з виховної роботи

Марущенко О.С.

 

Шостка. Музей І. Кожедуба

 

 Біля Глухівського національного педагогічного університету

 імені Олександра Довженка

 

Глухів. Поруч з Кобзарем

 

 

Глухів. Парк відпочинку, приклад для нас наслідування

 

Кролевецький ярмарок

 

 

 

 

Яблуня-колонія

 

Переглядів: 349 | Додав: zhadovskazosh | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar