Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів імені Т. Г. Шевченка

 Вітаю Вас  Гость | Группа "Гости"

Наша адреса:
Чернігівська обл.
Новгород-Сіверський р-н.
с. Жадове вул. Центральна, 28
Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів
імені Т. Г. Шевченка
телефон: 2-34-86
Ел. пошта:
Жадівський ЗСО І-ІІІ ступенів імені Т.Г.Шевченка
До 75 річниці Перемоги
 До 75 річниці Перемоги
Дистанційне навчання
 Дистанційне навчання
Меню сайту
Знайти на сайтi
Профiль
П`ятниця
03.05.2024
07:42

                         
               
               
     
Статистика

Всього користувачів: 2517

Нових за місяць: 1

Нових за тиждень: 0

Нових вчора: 0

Нових сьогодні: 0


Статистика материалов:

Новин: 320
Фотографій: 4499
Коментарів: 20

Зараз на сайті: 1
Невідомих: 1
Користувачів сайту: 0


Міні-Чат
Погода
Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Сайти ЗЗСО району
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
 

Головна » 2010 » Січень » 22 » Новорічна акція учнів Жадівської ЗОШ І-ІІІ ступенів «Ялинка»
13:01
Новорічна акція учнів Жадівської ЗОШ І-ІІІ ступенів «Ялинка»

Я зірвав квітку – і вона зів’яла.

Я зловив метелика – і він помер у мене на долоні.

І тоді я зрозумів: доторкнутися до природи можна лише серцем!

(З вірша одного з болгарських поетів)


     І дійсно – серцем! Сердечне, душевне ставлення до природи, практична допомога їй – це те, що нині, як ніколи, вимагається від усіх жителів планети.
     Впродовж багатьох віків людина вважала себе «вінцем природи» і робила з нею все, що заманеться. Аж поки над нашою планетою не нависла примара глобальної екологічної катастрофи. Тепер ми схаменулися і хочемо повернутися назад, до рівноправних стосунків із флорою та фауною. Але позбутися давніх звичок не так просто. Вихід один — виховувати нові екологічно свідомі покоління.
     В Україні протягом багатьох років проводиться акція «Не рубай ялинку!», що направлена на збереження зеленого багатства України – хвойних лісів. Акція спрямована не тільки на попередження незаконного вирубування хвойних дерев, а й на формування громадської думки про «ялинкову» проблему шляхом пропаганди заміни ялинок та сосен композиціями з гілок хвойних дерев, що дозволить значно скоротити попит на живі дерева, збереже життя багатьом лісовим красуням, на вирощування яких необхідно багато років і чималі кошти.
Регіональна програма охорони навколишнього природного середовища та раціонального використання природних ресурсів на 2003-2011 роки визначає одним із стратегічних пріоритетів у збереженні нашого довкілля створення умов для екологічної освіти та виховання населення, і в першу чергу молоді.
     Традиційним є проведення акції «Не рубай ялинку, збережи її!» і в нашій школі, основна ідея якої – замінити ялинку зимовою композицією, що створить атмосферу новорічного свята і збереже життя зеленої красуні, адже збереження новорічних традицій не повинно шкодити природі.
     Справді, не обов’язково вирубувати дерево, адже помешкання можна прикрасити ялинковими гілками або поставити штучну ялинку.
     Проведення акції в нашій школі теж має свою історію. Конкурс із створення новорічних композицій вперше було проведено в грудні 2006 року. Щоразу ця акція набуває масштабності, до неї залучається все більша кількість людей, яким не байдужа доля красунь-ялинок. І щороку учні дивують своєю творчістю: використовуючи фантазію та різноманітні техніки і матеріали. В цьому році учні ще писали листівки-заклики, складали казки, малювали комікси.
Організаторами акції, що була проведена 23 -29 грудня 2009 року, виступили педагог-організатор Швед О.М., заступник директора з виховної роботи Марущенко О.С., президентський актив шкільного самоврядування (Сенченко Вікторія, Населевець Наталія, Швед Тетяна), голова малої ініціативні групи: «Зелений патруль» Долгорук Оксана, голова малої ініціативні групи «Дозвілля» Коваленко Вікторія. Акція відбулася за підтримки директора школи Сенченко Л.М. В заході взяли участь учні 3 –11 класів
     Конкурсна комісія відзначила композиції, які не тільки були гарно виготовлені, але і цікаво представлені. Перше місце присуджено 11класу за композицію «Поліфонія часу» і 9 – «Ріг достатку».
     Композиція "Поліфонія часу” уособлює в собі традиції святкування Нового Року різних часів. Сама «Ялинка» виготовлена з сучасного матеріалу –дощику, а прикрашена іграшками, яким 40 –30 років.
     Кожен з елементів ікебани «Ріг достатку» має свою символіку, зокрема ”дідух” з соломи був символом Нового Року в стародавні часи на Україні, верба споконвіку є символом України, ялиця – символом здорового духу, омела – символом життя, довголіття, захисту від злих духів, амулетом і є традиційною новорічною прикрасою в Західній Європі. Білі гілки берези є символом зими. Така композиція, зберігаючи новорічні традиції багатьох часів, може стати оптимальною новорічною прикрасою сучасності, не знищуючи наші дорогоцінні ліси.




      Приз глядацьких симпатій отримала композиція третьокласників «Друзі», основою якої були ялинка й прикраси, сніговик, виготовлені учнями з паперу.

     Десятикласники запропонували нашій увазі буклет про ялинки в горщиках, а 9 клас – збірку світлин новорічних композицій, мала ініціативна група: «Зелений патруль» виготовили листівку-заклик, щодо збереження ялинок, група учнів 4 класу намалювали комікси «Пригоди Ялинки», п’ятикласники склали казку.
     В цілому, акція пройшла успішно і цікаво. Вона була широко висвітлена шкільними засобами масової інформації.
Ця акція має право на життя. Ми сподіваємось, що в майбутньому нам вдасться залучити до неї ще більшу кількість людей, не байдужих до збереження природних багатств України.

Переглядів: 1477 | Додав: Kostin21 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar